IX. Búvárfotós Országos Bajnokság

IX. Búvárfotós OB kiírás

[divecenter.hu] Elkészült a IX. Búvárfotós Országos Bajnokság hivatalos versenykiírása.

A Magyar Búvár Szakszövetség, a Tengeri Só Alapítvány támogatásával, megrendezi a 2007. évi búvárfotós országos bajnokságot. A bajnokságon részt vett képeket és a díjazottakat 2007. január 3-án Budapesten, a Tengeri Só előadáson mutatják be a nagyközönségnek. A részvétel nevezés alapján, pályázati formában lehetséges az alábbi kategóriákban és feltételekkel:

Általános feltételek: A versenyen bármely magyar búvárfotós részt vehet, ha a nevezési és a versenyengedély kérő lapot kitölti, és befizeti a 3000,-Ft nevezési díjat. A versenyben természetes, vagy mesterséges nyílt vízben készített felvételek vehetnek részt, medencében, vagy akváriumban készítettek nem. Bármilyen rendszerű (analóg, vagy digitális) fényképezőgép használható, és a képeket eredeti formájukban, illetve digitális fájl formájában is, a részletes feltételekben meghatározott módon kell benyújtani.

Kategóriák:
A: Nagy látószögű felvételek
63°-os (film estén 35mm-es gyújtótávolságú), vagy annál nagyobb látószögű objektívvel készült képek, amelyeken búvár is szerepelhet. Fele-fele képek is készíthetők és színes fények is alkalmazhatók.
B: Hal felvételek
Halról, vagy halakról készült felvételek, bármilyen objektívvel. A hal részlettől a halrajig készíthetők felvételek.
C: Makro felvételek
63°-nál kisebb látószögű (film estén 35mm-esnél hosszabb gyújtótávolságú) objektívvel készített közel- illetve makro felvételek, bármilyen víz alatti élőlényről, a halak kivételével.
D: Mérsékelt égövi felvételek
Bármely fókusztávolságú objektívvel az A, B vagy C kategóriának megfelelő képek, amelyeket nem trópusi, vagy szubtrópusi tengerben készítettek.
E: Édesvízi felvételek
Bármely fókusztávolságú objektívvel az A, B vagy C kategóriának megfelelő édesvízi felvételek, beleértve a barlangi felvételeket is.

Teljes cikk

Eox