TankDelfinszerelemMalomtó

Hírek

A kiírás szerint a VIII. Búvárfotós Bajnokság egyúttal az MBSZ válogató versenye volt a 2005. őszén, Spanyolországban megrendezésre kerülő 10. CMAS Búvárfotós Világbajnokságra. Az MBSZ Technikai Bizottsága – Gulyás Zsolt, a 2003. évi összetett győztes mellett – a verseny A,B,C és D kategóriáiban összesítve legtöbb pontot elért pályázóját, Előd Lászlót nevezte a világversenyre. Asszisztenseik Gyimesi Ferenc és Tóth József voltak. A versenyre a spanyolországi L’Estartit-nél került sor négy földrész 24 országából 42 búvárfotós részvételével.

Ezen az estén a Tengeri Só előadás sorozat keretében, az ELTE TTK lágymányosi, déli épületének "Mogyoródi József" termében megtörtént a VIII. Országos Búvárfotós Bajnokság eredményhirdetése és díjátadása is. A zsűri 10 pályázó 193 képéből választotta ki a legjobbakat.

Az eredeti tervektől eltérően az eredményhirdetésre és a díjátadásra nem a Francia Intézetben, hanem a Tengeri Só április 6-i előadásán, az ELTE TTK lágymányosi épületében (XI.ker. Pázmány Péter sétány 1/C) a déli épület földszintjén a 822-es „Mogyoródi József” termében 18 órától kerül sor.

Eseménynaptár

2005.01.01. 18:00 - 2005.03.11. 18:00

A nevezési lapot le lehet tölteni a www.mbsz.net, a www.divecenter.hu, és más oldalakról, vagy be lehet szerezni az alábbi címen: Galathea Búvárközpont Kft. 1066 Budapest, Jókai utca 28. (Tel.: 311-6485). A nevezési díjat is erre a postacímre, de a Tengeri Só Alapítvány nevére kell feladni postai (rózsaszínű) pénzes utalványon. A szerző nevét és elérhetőségét (postacím, telefon, email), a kitöltött nevezési lapot, a képek számát és címet tartalmazó listát, a nevezési díj feladását igazoló postai utalvány igazoló szelvényének másolatát jeligés borítékban kell csatolni.

2005.03.19. 09:00 - 23:55

A zsűri ezen a napon ül össze Budapesten és a képeket jeligésen bírálja el, határozza meg a kategóriák győzteseit és helyezettjeit, a 10. helyig bezárólag. Ezután kerül sor az első tízbe került képek eredeti diáinak, illetve RAW fájljainak ellenőrzésére, hogy a képek mindenben megfelelnek-e a kiírás szabályainak. Az eredmények természetesen, csak a díjátadó napján kerülnek nyilvánosságra.

2005.04.07. 18:00 - 23:55

A legjobb képek kiállítására és az ünnepélyes díjkiosztóra a tervek szerint 2005. április 7-10 között a Tengeri Só Fesztivál rendezvényén, a budapesti Francia Intézetben kerül sor.

Sajtóban megjelent

A SUBMARINE Búvármagazin VI. évfolyamának 2., április-májusi száma részletes, képes beszámolót közöl a VIII. Országos Búvárfotós Bajnokság fontosabb eredményeiről „A legjobb Kiss Gábor, a legerősebb: Előd László” címmel. A magazin címlapja Előd László: Alulról c. elsődíjas felvétele.
A Búvárinfó információs és hirdetési lap XI. évfolyamának 4. száma is beszámol a Búvárfotós OB fontosabb eredményeiről.

A Tengeri Só keretében megtartott eredményhirdető és díjátadó ünnepség után a divecenter.hu búvárportál közzétette a verseny eredményeit, valamint a 45 legszebb képéből álló portfólióját. Elérhetősége: http://www.divecenter.hu/Portfolio/fotos-bajnoksag-2005

A hazai búvármagazin, a Submarine VI. évfolyam 1. számának 62. oldalát szenteli teljes egészében a részletes pályázati kiírás közzétételének. Ugyanakkor ígéretet tesz a pályázat eredményeinek képes beszámolójára a következő számban.

Eox