Hírek

Magyarok a VB-n tíz között

A kiírás szerint a VIII. Búvárfotós Bajnokság egyúttal az MBSZ válogató versenye volt a 2005. őszén, Spanyolországban megrendezésre kerülő 10. CMAS Búvárfotós Világbajnokságra. Az MBSZ Technikai Bizottsága – Gulyás Zsolt, a 2003. évi összetett győztes mellett – a verseny A,B,C és D kategóriáiban összesítve legtöbb pontot elért pályázóját, Előd Lászlót nevezte a világversenyre. Asszisztenseik Gyimesi Ferenc és Tóth József voltak. A versenyre a spanyolországi L’Estartit-nél került sor négy földrész 24 országából 42 búvárfotós részvételével.

Megvannak az eredmények

Ezen az estén a Tengeri Só előadás sorozat keretében, az ELTE TTK lágymányosi, déli épületének "Mogyoródi József" termében megtörtént a VIII. Országos Búvárfotós Bajnokság eredményhirdetése és díjátadása is. A zsűri 10 pályázó 193 képéből választotta ki a legjobbakat.

Dijátadás új helyen

Az eredeti tervektől eltérően az eredményhirdetésre és a díjátadásra nem a Francia Intézetben, hanem a Tengeri Só április 6-i előadásán, az ELTE TTK lágymányosi épületében (XI.ker. Pázmány Péter sétány 1/C) a déli épület földszintjén a 822-es „Mogyoródi József” termében 18 órától kerül sor.

A zsűri

A VIII. Búvárfotós és Búvárfilmes Országos Bajnokság zsűrijének tagjai:

Dombovári Tibor fotóművész, búvárfotós, a zsűri elnöke
Papp Gábor főszerkesztő (NGM)
Nika Ferenc fotográfus (Studio Line),
Násfay Béla búvárfotós
Máté Bence fotóművész, természetfotós
Gulyás Zsolt búvárfotós
Bobály Mihály búvárfotós

VIII. Búvárfotós Országos Bajnokság kiírása

A Magyar Búvár Szakszövetség a Tengeri Só Alapítvány támogatásával rendezi meg az országos búvárfotós bajnokságot és válogató versenyt. A díjazott képeket a 2005. tavaszi Tengeri Só Fesztiválon állítják ki. A részvétel nevezés alapján, pályázati formában lehetséges az alábbi kategóriákban és feltételekkel.

Eox