XI. Búvárfotós Országos Bajnokság

Zsűrizés

Dátum: 
2011.02.03. 10:00 - 2011.02.12. 23:00

A feltöltött pályázati képek fájlneve átkódolásra kerül, így a szerző neve a zsűrizés alatt ismeretlen marad. A feltöltés után néhány napon belüli elő zsűrizés során csak azt nézik, hogy a kép tartalma megfelel-e a megadott kategória előírásainak, valamint, hogy nyilvánvaló etikai vétség látható-e?

(Kizárásra egyébként a pályázati feltételek megsértése, a képek meg nem engedett korrekciója, vagy etikai vétség felfedezése után bármikor később is sor kerülhet.) A nevezési határidő után kb. egy héttel a pályázat képei - az elő zsűri során esetlegesen kizárt képek nélkül - láthatóvá válnak mindenki számára a hivatalos honlapon, természetesen a kódolt fájlnévvel.

Ezután kerül sor február 12-én 10:00-tól a világhálón (www.fotoklikk.hu ) közvetített fő zsűrizésre, amelynek során a hét zsűritag 0-9-ig pontoz valamennyi képet. Minden képnél a legkisebb és a legnagyobb pontszámot kiejtik és a maradék öt szavazat összege adja a kép pontszámát. Ezután történik a végső sorrendet eldöntő zártkörű zsűrizés, illetve a kategóriánként 10-12 legmagasabb pontszámot elért kép ellenőrzése az eredeti képek bekérésével.

Eox