XII. Búvárfotós és Búvárfilmes Országos Bajnokság

A képek és filmek zsűrizése

Dátum: 
2013.02.04. 12:00 - 2013.02.23. 12:00

A feltöltött pályázati képek fájlneve átkódolásra kerül, így a szerző neve a zsűrizés alatt ismeretlen marad. A február 3-i határidő után egy-két napon belül megtörténő előzetes zsűrizés során csak azt nézik, hogy a kép tartalma megfelel-e a megadott kategória előírásainak, valamint, hogy nyilvánvaló etikai vétség látható-e? (Kizárásra egyébként a pályázati feltételek megsértése, a képek meg nem engedett korrekciója, vagy etikai vétség felfedezése után bármikor később is sor kerülhet.)

Az elő zsűri utáni egy hétben kerül sor az első forduló online zsűrizésére, amelynek során a hét zsűritag 0-9-ig pontoz valamennyi képet. Minden képnél a legkisebb és a legnagyobb pontszámot kiejtik és a maradék öt szavazat összege adja a kép pontszámát. Ezután a pályázat képei - az elő zsűri során esetlegesen kizárt képek nélkül - láthatóvá válnak mindenki számára a hivatalos honlapon, természetesen a kódolt fájlnévvel és kiderül az is, melyik képek kerültek a döntőbe. A döntőbe kerülés határértékéről a zsűri elnöke dönt. Ezt követően történik a kategóriánként tíz-tizenkét legmagasabb pontszámot elért kép ellenőrzése az eredeti képek bekérésével.

Február 23-án online közvetített zsűrizésen újra pontozzák a döntős képeket a már ismert módon, majd a végső helyezések megállapításáról, a holtversenyekről és különdíjakról a zsűri már zárt körben dönt. A végeredmény természetesen csak a március 6-i díjátadó ünnepségen, illetve vele egy időben a médiában kerül nyilvánosságra.

A feltöltött pályázati filmeket február folyamán a zsűri tagjai egyenkint megtekintik és 0-9-ig pontozzák. A zsűrizés során azt is nézik, hogy a film megfelel-e a megadott kategória előírásainak, valamint, hogy nyilvánvaló etikai vétség látható-e benne? (Kizárásra egyébként a pályázati feltételek megsértése, vagy etikai vétség felfedezése után bármikor később is sor kerülhet.) A zsűritagok szavazatainak összege adja a film pontszámát. A döntő zsűrizésre váró legjobb 5-6 kisfilm és 5-6 nagyfilm elérhetőségét február harmadik hetében közzéteszik. Február 23-án a zsűri összeül és újra értékeli a döntős filmeket, az esetleges holtversenyeket feloldja, meghatározza a végső sorrendet és a Best of Show filmet . A végeredmény természetesen ugyancsak a március 6-i díjátadó ünnepségen, illetve vele egy időben a médiában kerül nyilvánosságra.

Eox