Hírek

Döntés és eredményhirdetés

A zsűrik a pontozás után legjobbnak ítélt képeket illetve filmeket a hét végén még egyszer összevetette, a holtversenyeket feloldotta és megállapította a végső sorrendet. A versenyben részt vevő képek megtekinthetők a „Pályázat képei” menüpont alatt. (A kizárt képek is köztük maradtak.) A XII. Búvárfotós és Búvárfilmes Országos Bajnokság eredményhirdetésére és díjainak átadására 2013. március 6-án, a Tengeri Só rendezvénysorozat keretében kerül sor. Az eseményre mindenkit szeretettel várnak a rendezők: a Magyar Búvár Szakszövetség és a Tengeri Só Alapítvány.

Kizárások

Lezajlott az előzsűrizés és összesen 22 képet ki kellett zárni a versenyből.

Lezárult a nevezés

Február 5-én délig volt módjuk a XII. Búvárfotós és Búvárfilmes OB nevezőinek versenybe szállni. A 37 fős mezőny 402 fotót és 10 filmet töltött fel a hivatalos portálra.

Plusz egy nap

A XII. BOB rendezősége úgy döntött, hogy a feltöltési határidőt egy nappal, azaz 2013. február 5-én délig meghosszabbítja.

Hajrá!

Már csak szűk öt nap van hátra a fotók és filmek feltöltésére. A portál alján csak azoknak a pályázóknak a száma jelenik meg, akik már véglegesítették (lezárták) a pályázatukat. Valójában már legalább két tucatnyian töltöttek fel valamit. Vannak köztük jól ismert fotósok és filmesek, de több új „trónkövetelő” is. Szokás szerint a hét végén várható jó néhány későn hajrázó pályázó. Különösen a búvárfilmeseket biztatjuk, hogy ne habozzanak indulni, nem várható népes mezőny, így könnyebben el lehet csípni egy jó helyezést.

Válogató verseny világbajnokságokra

A Búvár Világszövetség, a CMAS, amelynek e versenyt rendező Magyar Búvár Szakszövetség is tagja, 1985 óta rendez 2-3 évente Víz alatti Fotó Világbajnokságokat. Mivel a CMAS-nak több mint 130 tagszervezete van a világon, jobbára nemzeti búvár szövetségek, ezekre a világversenyekre 5 földrészről 40-50 kiváló búvárfotós szokott összejönni.

Indul a „végső visszaszámlálás”

Ma indul a kép és film feltöltési szezon a XII. Búvárfotós és Búvárfilmes Országos Bajnokság hivatalos portálján, a www.buvarfotosob.hu oldalon, illetve részben a www.youtube.com oldalon.

XII. Búvárfotós és Búvárfilmes Országos Bajnokság tárgyjutalmai

A rendezők a kategóriák 1-3 helyezettjeit plakettel és oklevéllel, az összetett fotós győztest, a verseny legjobb felvételét és legjobb filmjét serleggel jutalmazzák. A pályázat kiemelt támogatói azonban értékes, nem egyszer százezreket érő tárgyjutalmakat is felajánlottak. Tekintsük át a legjelentősebbeket.

Pályázati kiírás (részletes)

A Magyar Búvár Szakszövetség és a Tengeri Só Alapítvány, az EOX Kft. informatikai szolgáltató társaság, valamint a búvársporthoz kapcsolódó más szervezetek és média szereplők támogatásával, megrendezi a 2013-évi Búvárfotós és Búvárfilmes Országos Bajnokságot. A részvétel online nevezés alapján, pályázati formában lehetséges az alábbi kategóriákban és feltételekkel.

Pályázati felhívás (előzetes)

A Magyar Búvár Szakszövetség és a Tengeri Só Alapítvány, az EOX Kft. informatikai szolgáltató társaság, valamint a búvársporthoz kapcsolódó más szervezetek és média szereplők támogatásával, megrendezi a 2013-évi Búvárfotós és Búvárfilmes Országos Bajnokságot, a következő kategóriákban:

Eox