F 785 gigaszi rekorderekTavaszi virágmezőKorallőrhal és élősködőjeZárt terekKirekesztve
Kompozíció
Éjszakai merülésAfter diveKülönös fickó
RehabA kapuőrKócosfejűÖrökzöldek

Hírek

A zsűrik a pontozás után legjobbnak ítélt képeket illetve filmeket a hét végén még egyszer összevetette, a holtversenyeket feloldotta és megállapította a végső sorrendet. A versenyben részt vevő képek megtekinthetők a „Pályázat képei” menüpont alatt. (A kizárt képek is köztük maradtak.) A XII. Búvárfotós és Búvárfilmes Országos Bajnokság eredményhirdetésére és díjainak átadására 2013. március 6-án, a Tengeri Só rendezvénysorozat keretében kerül sor. Az eseményre mindenkit szeretettel várnak a rendezők: a Magyar Búvár Szakszövetség és a Tengeri Só Alapítvány.

Lezajlott az előzsűrizés és összesen 22 képet ki kellett zárni a versenyből.

Február 5-én délig volt módjuk a XII. Búvárfotós és Búvárfilmes OB nevezőinek versenybe szállni. A 37 fős mezőny 402 fotót és 10 filmet töltött fel a hivatalos portálra.

Eseménynaptár

2013.01.15. 12:00 - 2013.02.04. 12:00

Január közepétől a www.buvarfotosob.hu portálon nevezni lehet bejelentkezéssel (adatközléssel, a feltételek elfogadásával). Nevezési díj nincs. Minden nevező regisztrációs számot kap, amelyet a képek, filmek fájlnevében szerepeltetni kell. Ezután a képek és filmek a nevezési határidőig online feltölthetők, filmek esetében a www.youtube.com portálra. A versenyen bármely magyar búvárfotós vagy búvárfilmes részt vehet és kategóriánként 5 képet, vagy összesen 2 filmet tölthet fel.

2013.02.04. 12:00 - 2013.02.23. 12:00

A feltöltött pályázati képek fájlneve átkódolásra kerül, így a szerző neve a zsűrizés alatt ismeretlen marad. A február 3-i határidő után egy-két napon belül megtörténő előzetes zsűrizés során csak azt nézik, hogy a kép tartalma megfelel-e a megadott kategória előírásainak, valamint, hogy nyilvánvaló etikai vétség látható-e? (Kizárásra egyébként a pályázati feltételek megsértése, a képek meg nem engedett korrekciója, vagy etikai vétség felfedezése után bármikor később is sor kerülhet.)

Sajtóban megjelent

Eddig legalább 24 különböző sajtótermék adott hírt a XII. BOB-ról, 2 nyomtatott és 22 világhálós. A rendező MBSZ portálja (buvar.hu), és a hivatalos médiatámogatók (divecenter.hu, buvarinfo.hu, fotoklikk.hu, submarine.hu) természetesen többször is foglalkoznak a versennyel, ahogy az események megkívánják, tehát a megjelenések száma két tucatnál sokkal több.

Megjelent a Digitális Fotó Magazin 2013. január-februári száma. Ez az egyetlen havonta megjelenő, fotózással professzionális szinten foglalkozó magazin, amely „Pályázatok” rovatában rövid, képes felhívást közöl a XII. Búvárfotós és Búvárfilmes Országos Bajnokságról.

Megjelent a BÚVÁRINFÓ 2012. október-november-decemberi összevont száma. Ez a nagy múltú, ingyenes búvár információs és hirdetési lap XVIII. évfolyamának sorrendben 213. száma. A rendkívül gazdag hír és információs anyag között a 12. BOB beharangozóját is láthatjuk, olvashatjuk.

Eox